Teenage Fanclub – Man-made

Op het moment dat ik dit tik is het vrijdagavond. Het was een werkweek met rennen van hot naar her, het reguliere werk dat nog niet regulier voor mij is, met enkele incidenten die opgelost moesten worden en met een paar vergaderingen. Wat ik al vreesde gebeurde, ik ging vrijdagavond naar huis met barstende hoofdpijn. Thuisgekomen ging ik op de bank liggen en ik was bijna van de wereld toen de telefoon ging. Zucht. Hierna kwam ik eindelijk aan slapen toe. Na een uur werd ik wakker gemaakt door alweer die rammelende telefoon. Zucht. Na een duf gesprek besloot ik maar eens wat te gaan eten om dit in alle rust op te peuzelen. Het was tijd om te onthaasten. Mijn hoofd kon nog niet veel herrie hebben en het was een prima gelegenheid om de nieuwe plaat van het Schotse Teenage Fanclub tot me te nemen. Man-made is een melancholieke gitaarplaat van een band die begin jaren 90 haar hoogtepunt beleefde en hierna met tussenpozen albums uitbracht. Na vijf jaar is er eindelijk weer een nieuwe plaat. Een plaat waar de wereld niet sneller van gaat draaien, maar die wel erg te genieten is. Het bevat namelijk twaalf prachtige liedjes die getuigen van vakmanschap en waarbij mij gedachten gaan naar een band als Big Star. De hoofdpijn is er overigens niet minder om geworden. Ik ga vanavond vroeg naar bed en hoop morgen niet wakker te worden met een katerig gevoel. Al weet ik al een cd die ik dan op kan zetten.


mij=PeMa / Munich

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven