Ray Wilson – Live

Even was hij het zonnekind van de rock: Ray Wilson. Met zijn eigen band (Stiltskin) scoorde hij een kneiter van een hit (“Inside”), met dank aan een spijkerbroekfabrikant en een korte wijle later kon die band alweer opgedoekt worden omdat Ray, na een uitputtende auditie, werd uitverkoren om Phil Collins op te volgen bij Genesis. Echter, die samenwerking duurde maar één plaat en een toer en toen hadden ook de laatste twee orginele Genesis leden (Banks en Rutherford) er geen zin meer in. En kon onze Ray weer van voren af aan beginnen. Al werd hij nog van de straat gehouden door The Scorpions en Armin van Buuren. Ondertussen zijn we twee solo-albums (Change (2003) en The Next Big Thing (2004)) verder en vond men het tijd voor een dubbele livecd, opgenomen in de tour van de laatste genoemde soloplaat. Een dubbele livecd is meestal iets om wantrouwend tegenover te staan, want het is alleen maar voer voor fans. Echter, op Live wordt net iets te goed gemusiceerd en is Ray beter bij stem dan ooit Er is een mooie balans tussen eigen, Stiltskin en Genesis nummers, waarbij Ray vooral die laatste volledig naar zijn hand zet en Phil Collins doet vergeten. Kortom, een prachtige plaat voor diegenen die in een keer weer op de hoogte van de carriere van Wilson willen zijn. En voor de fans natuurlijk. Fans zoals ik …


mij=Sandport / Inside Out

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven