Wheels On Fire – Get Famous!

wheels_on_fire-get_famous.jpgAls iemand mij had gezegd dat “Corkscrew Blues”, een van de nummers op Get Famous! van Wheels On Fire, een cover zou zijn van een b-kant van een single van The Rolling Stones, die verder nergens op verschenen is, dan had ik het bijna geloofd. Het nummer lijkt namelijk heel erg op de Stones zoals ze aan het begin van hun carrière klonken, net nadat ze hun covers-tijd gehad hadden en voor hun eigen nummers gingen. Als je het dan over covers hebt dan kom je bij de Stones ook snel bij Chuck Berry uit. Als je hier dan nog een orgeltje bij optelt en hier en daar een snufje garagerock tegenaan gooit dan heb je wel zo ongeveer een beeld hoe het vijftal uit Athens (Ohia) op deze release klinkt. Elf nummers waarvan de langste geen vier minuten haalt, zoals dat hoort gezien de vorige referenties, kent uiteraard geen overbodig uitgerekte stukken, maar gaat recht op hun doel af. Vijftig jaar geleden was Wheels On Fire vast en zeker een sensatie en trendsetter geweest. Ik vrees echter voor ze dat ze anno 2009 nooit meer beroemd kunnen worden. Het is een bandje zoals er meer zijn, maar wel een die mijn goedkeuring kan wegdragen. En dat lijkt me ook wat waard!


mij=Fat Possum / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top