Babian – Fullproppad, Listtopad, Livrädd & Uppstoppad!

Babian - Fullproppad, Listtopad, Livrädd & Uppstoppad!Die titel ga ik niet nog ‘n keer opschrijven. Ja, dit is allemaal in ‘t Zweeds en jag begrijpe er geen kläppe van! Alhoewel, de slottrack “Jag exploderar om du säger nej” is te leuk om onvermeld te laten. Op hun MySpace kun je de Malmöse band het nummer uit zien voeren in de Zweedse versie van Z@pp Kid top 20. Het programma moet ‘t dan zonder Monique Smit stellen, de muzieksmaak van de in Zweedse staatscrèches opgegroeide kinderen is heel wat beter. Zie ze uit hun dak gang op deze garagerock à la The Madd. En The Madd leek dan natuurlijk weer op 6503 andere garagebands, zowel qua uiterlijk als geluid. Ik vind al die (muzikale) maniertjes wel wat treurig worden. Halverwege het album schreeuwt de zanger iets wat in mijn oren klinkt als ‘verveel mij’, wat ook waar is. Al die bralrefreinen op z’n Kaiser Chiefs: ‘Naananananaa’. Zucht. “Dansa Till Musik” is vre-se-lijk. De leukere nummers zitten zoals vaker aan ‘t begin. Het woeste voorstelrondje “Babian” en de onvermijdelijke klapper “Ja Sa Ja!“, die ook melodieus wat te bieden heeft, met een mooie wending in ‘t refrein, een lollige break en een ploinkende sitar. Zou dat nou origineel zijn in deze stijl, of heeft The Who dat ook al tig keer gedaan?


mij=Troglodyte / Clearspot

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven