Babylon Circus – La Belle Etoile

Babylon Circus - La Belle EtoileOp zoek naar de muzikale roots en geschiedenis van de Franse band Babylon Circus moest ik tot de conclusie komen dat de muziek die ik hoor op hun nieuwe cd, La Belle Etoile getiteld, niet meer klinkt zoals de band volgens de overlevering ooit begonnen is, namelijk als een alternatieve rockband met ska- en punkinvloeden. Ergens op de achtergrond zijn die muziekstijlen nu nog wel te horen, maar het zijn nu eerder zigeunermuziek en ‘cabaretachtige’ muziek die de boventoon voeren (luister alleen al naar opener “Des fois”, met de sousafoon die het logge ritme aangeeft), en dat allemaal met voornamelijk Franse teksten er overheen, waardoor hun liedjes soms op heuse chansons gaan lijken. In “Marions-nous au soleil” is de Braziliaanse zangeres Karina Zeviani medeverantwoordelijk voor de vocalen. Haar kun je kennen van haar medewerking aan live-shows van Thievery Corporation, en haar heldere en enthousiaste zang is een welkome toevoeging aan La Belle Etoile. Na de rap op “L’Envol” gaat de cd verder in het stramien van poppy zigeunerfolkliedjes, zonder nog met een verrassing te komen. Op het podium staat Babylon Circus met tien man, en schijnt het elke keer weer een geweldig feest te zijn. De programmeur van Lowlands heeft een slimme zet gedaan.


mij= Akirira / Skycap / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top