Kissogram – Rubber & Meat

Kissogram - RubberWees gerust, deze band is nog niet half zo kinky als Patrick Wolfs jongste single. Sterker nog, op 11 mei staat Kissogram in het voorprogramma van Franz Ferdinand. En dat is best begrijpelijk als je het begin van dit album zo hoort. Er staan een paar leuke, strakke en dansbare gitaarnummers op, zoals “The Deserter”, “Prominent Man” en het titelnummer, dat gaat over het werk in een vleesfabriek. Halverwege de plaat wordt het helaas allemaal wat minder. Wat ik met “Grass Grass Grass” moet weet ik niet. Het is aardig gevonden, maar ik kan de neiging niet onderdrukken om door te spoelen. Zelfde bij “Lucy”, dankzij de idiote tekst “Lucy Lucy, don’t lose your mind, Lucy Lucy, don’t lose your time”. Hallooo! Kindertijd nog niet ontgroeid, ofzo? De Kaiser Chiefs komen ermee weg, maar dit is me wat te simpel. “Bucharest” combineert daarentegen een Oosters ritme met enigszins kouwelijke electronica. Volgens de grappige bio van de band moet dit het instrumentarium zijn waar ze ooit mee begonnen. Leuk, maar de liedjes beklijven niet en zijn lang niet zo dansbaar. Kortom, langzaam slaat het hippe gevoel dood waar de cd mee begon. Hopelijk is de band live leuker.


mij=Louisville / CNR

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top