Charlie Winston – Hobo

charlie_winston-hobo.jpgSinds het verdwijnen van 3voor12-tv, is er eigenlijk op de digitale tv nog maar een zender over die nog wel eens interessante alternatieve muziek uitzendt en dat is MTV Brand New. Helaas hebben ze wat teveel last van herhaling door de week heen, maar in dit geval was dit niet erg. Het was namelijk lang geleden dat ik onder de indruk was van een single. De single waar ik het hier over heb is “Like A Hobo” dat nu ook te vinden is op het debuutalbum Hobo van Charlie Winston. Winston is een Brit en naar ik lees de broer van Tom Baxter. Hij werd bekend door zijn versie van “I’m A Man” van The Spencer Davis Group dat in een Volkswagen-reclame gebruikt werd. Er is nu een album met eigen werk. Hobo werd uitgebracht op Peter Gabriel‘s Real Word-label met wie hij vorig jaar ook toerde. Hobo bevat twaalf liedjes die wel eens een breed publiek konden aanspreken. Niet zozeer dat het hapklare brokken zijn, maar het varieert tussen swingend en gevoelig. De liedjes zitten erg goed in elkaar en er is die prachtige stem van Winston die mij kippenvel geeft. Een beetje zoals dat Jeff Buckley dat ooit bij mij wist te bereiken of zoals Aaron Neville dit op het prachtige Yellow Moon deed. Hobo is een geweldig album dat mij van voor naar achteren weet te boeien mede door zijn gevarieerdheid. Ik zeg het niet vaak, bang dat ik erop af word gerekend, maar dit is voor mij jaarlijstjeswerk.


mij=Real World

3 Comments

  1. R. Kramer

    Het is altijd mooi om iemand heel enthousiast over muziek te horen praten/schrijven. Daardoor direct gaan luisteren op Youtube. En wat een mooie stem!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top