Dauwpop 2009 – Voorpret

Van Hemelvaart weet men meestal wel wat het nu eigenlijk inhoudt. Het woord zegt het al, de dag dat het lichaam van Jezus naar de hemel gaat. Tien dagen voor de uitstorting van de Heilige Geest (dat vieren we dan weer met Pinkpop). Maar met Hemelvaart hebben we Dauwpop, de dag van het traditionele dauwtrappen, iets wat ik nog NOOIT heb gedaan! Welke gek gaat nu op z’n vrije dag vroeg opstaan om te wandelen of te fietsen? Nee, ik blijf lekker liggen, sta rond tien uur op en rond half twaalf pak ik mijn eerste biertje op het terrein van Hellendoorn.
Bonaparte


mij=Door Sikkema
En mocht ik nog niet wakker zijn, dan zorgen The Death Letters daar wel voor, iets wat ik volgens Danny niet mag missen. Want Miss Montreal laat ik lekker schieten, die mag van mij met de rest van Dauwpop flirten, aan mij is het niet besteed. Net als Milow, ook niets voor mij. Ik loop via De Staat naar m'n lunch en drop ondertussen even langs bij Shameboy voor wat elektronische beats in de Dance Arena, die overigens vorig jaar gewoon een tent was, niks Arena's aan. Het 'Enge Bos Podium' laat ik verder voor wat het is, Wolter Kroes krijg ik kriebels van en Mooi Wark is me te inteelt Tukkers, daarvoor ben ik toch nog net even te westers.
The Death Letters
Ik kies zeker voor een visueel stukje Bonaparte. Volgens mij maken zij er een mooi spektakel van als ik zo de foto's her en der bekijk, is het hoog tijd om nu ook eens hun muziek te luisteren. Daarna heb ik weer even de tijd voor een patatje, want de overdreven vibrerende stem van Beth Hart doet me niks. Ik moet even wachten op de punkers Anti-Flag, niet dat ik daar nou zo'n fan van ben, maar het knalt wel lekker en ik denk dat ik tegen die tijd wel een portie adrenaline kan gebruiken. Dan lekker door naar de altijd humoristische Jeugd van Tegenwoordig. Ik zal waarschijnlijk nooit een cd van ze kopen, maar een concert lijkt me wel gezellig.
beth_hart_klein.jpg
Misschien dat ik mevrouw DeLange nog even bezoek. En dan niet omdat ik zo'n countryliefhebber ben, maar omdat ze er tegenwoordig zo gezond uitziet. Zoiets mag je toch wel ronduit zeggen? En dat gewoon uit Almelo. Waar hebben ze de rest verstopt, vraag ik me wel eens af als ik weer de kroeg in duik in het centrum van Almelo? (Ja! ik woon in Almelo, so shoot me!) En als ze me toch verveelt, kan ik de Five O'Clock Heroes nog wel even aandoen, de jongens met een mix van New York en Britse poprock. De cd kan me niet echt boeien, maar misschien dat ze live wel uit de verf komen.
Ilse DeLange houdt wel van motorrijders
Vervolgens komt meestal zo'n punt dat je toch gaat nadenken of je nog wilt blijven. Je hebt al het nodige bier op, je hangt al een tijdje rond en de voeten beginnen vermoeiingsverschijnselen te vertonen. Dan moet het avondprogramma wel stevig genoeg zijn om te blijven! In dit geval gaat dat wel goed komen. Want de avond beginnen met de fijne stem van Joost Zweegers van Novastar is een goede start. Deze sympathieke Belg blijft me boeien, de cd's blijven me boeien en ik kan hem nu eindelijk weer eens live zien. En terwijl ik Guus Meeuwis (al wist hij tijdens Eurosonic vriend en vijand te verbazen met zijn optreden) ver links laat liggen, eindig ik zeker met de Infadels. De Infadels is één van mijn favoriete live-bands, ze weten elke crowd op te jutten. Wat vaak begint als een tamme bende, eindigt in een springende, schreeuwende en hossende massa. Heerlijk!
En wat het allemaal met Hemelvaart te maken heeft?
Ik heb geen idee.
Wil jij ook naar Dauwpop? Dat kan! We geven ism de organisatie setjes kaarten weg. Het enige dat je hiervoor hoeft te doen je dit flodderige formuliertje in te vullen. En wachten tot je een ons weegt natuurlijk.

One comment

  1. nou vergeet je gewoon de beste band van het hele festival: Dan Auerbach & The Fast Five! de Jeugd van Tegenwoordig zou ik dan lekker vergeten, die kan je toch nog vaak genoeg zien.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top