Hulkk – Bad News From Lago

Hulk - Bad News From LagoVaag, ik wist toch echt zeker dat Hulk omwille van hun van een comic geleende naam zichzelf omgedoopt had tot Les Anges. En eigenlijk vreesde ik dat ook die band er de brui aangegeven had gezien de prominente rol die Renaud Mayeur vervulde bij Triggerfinger de laatste jaren. Blijkbaar zat ik er naast, want het Belgische trio is nu terug onder hun eigen naam. Nu ja, bijna, want ze hebben er een gratis medeklinker bij gekregen. Hulk is nu Hulkk en brengt met Bad News From Lago nu hun derde album uit. Verder is er overigens wel het een en ander veranderd ten opzichte van Cowboy Coffee & Burned Knives, maar ze maken nu natuurlijk niet in een keer disco. Waarom zou je ook veranderen wat goed is? Bad News From Lago is in dit geval dus Good New From Wallonië. Prettig in balans rolt hun mix van stoner, sleaze- en hardrock uit je speakers. De stoner is wel minder prominent aanwezig dan op de voorgaande twee cd’s. Voor een deel komt het drietal zo in het vaarwater van Queens of the Stone Age en Eagles of Death Metal, maar de liedjes krijgen deels ook een wat meer bluesy, duistere en dreigender inborst. Wie met “La Scoumoune” of “Shark” op zijn iPod een donker steegje in durft te lopen is toch op zijn minst wel een kleine held, want de spanning hierin is om te snijden. Grappig is dat Mayeur in “The Other Side Of Town” ook nog een andere kant van zich laat zien. Hierin klinkt de band als een op zijn porch uitrustende cowboy.


mij=Suburban

Een reactie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven