Marching Band – Spark Large

Marching Band - Spark LargeHet lijkt soms wel of alle mooie dingen uit Scandinavië komen. Als we Ikea voor het gemak even overslaan, kunnen we Noord-Europa bedanken voor mooie telefoontjes, brillen, auto’s en keukengerei. En dan heb ik het nog niet eens over vrouwelijk schoon gehad. Knap zijn Erik Sunbring en Jacob Lind van het Zweedse Marching Band niet, maar leuke muziek maken kunnen ze wel. Het debuut van het duo is hier uitgebracht door Excelsior en bevat een flinke dosis vrolijke folkpop. De band wordt regelmatig met The Shins vergeleken, al vind ik dat nét iets te veel eer. De nummers op Spark Large zijn catchy en melodieus en de stemmen van Sunbring en Lind klinken mooi samen, maar toch heeft de cd een soort huppeligheid en luchtigheid die op den duur gaat vervelen en zelfs irriteren. Het is een verademing als de heren zo nu en dan even apart van elkaar zingen, zoals op het schitterende “Travel in Time”. De tekst van het nummer “Letters” is herkenbaar: ‘You told me about your favorite band, I think they sound a little better in print than on tape’. Na twaalf nummers met veel vrolijkheid en harmonieën snak ik bijna naar een wanklank of valse noot. En die komt niet.


Mij=Haldern Pop / Excelsior / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top