Nick Lowe – Quiet Please… (The New Best Of Nick Lowe)

nick_lowe-quiet_please.jpgAlleen al het feit dat wijlen Johnny Cash songs geschreven door Nick Lowe opnam, zoals “Without Love” en “The Beast In Me”, zegt al genoeg over de kwaliteiten van deze Engelse singer-songwriter, muzikant en producer. Naast Cash wist ook Tom Petty (“Cracking Up”), Rod Stewart (“Shelley My Love”) en uiteraard Elvis Costello hem te vinden. Van deze laatste produceerde Lowe zijn eerste vijf albums en schreef ook het geweldige “(What’s So Funny ‘Bout) Peace, Love And Understanding” waar Costello een hit mee had. Lowe was als muzikant ook gewild, zo speelt hij mee op John Hiatt‘s Bring The Family en maakte ook deel uit van Little Village (met Hiatt, Jim Keltner en Ry Cooder). Lowe is een man met aanzien die inmiddels het pop/new wave-genre ingeruild heeft voor een meer singer-songwriter geörienteerde carrière. Uit zijn aanzienlijke collectie zelf opgenomen liedjes (twaalf albums en vijfentwintig singles) is op Quiet Please… (The New Best Of Nick Lowe) een verantwoorde collectie samengesteld met negenenveertig liedjes en uitgebracht op twee cd’s. Naast de eerder genoemde liedjes ontbreken uiteraard liedjes als “I Love The Sound Of Breaking Glass” en “Half A Boy And Half A Man” niet. Waar voor je geld dus en alsof dat nog niet genoeg is hebben ze de cd prettig geprijsd, voorzien van een boekje met info en is er ook nog een dvd met een registratie van een optreden in de AB te Brussel en een drietal videoclips aan toegevoegd.


mij=Proper Records / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven