NOFX – Coaster

NOFX - CoasterEn daar sta je dan met lege handen. Acht jaar lang hoefde Fat Mike de krant maar open te slaan om een schijnbaar onuitputtelijke bron van inspiratie aan te treffen. Twee termijnen George W. Bush was ruim genoeg om vier albums te vullen, maar dan is daar opeens Obama. Alsof er zowaar naar al je kritiek en protest is geluisterd. Wat blijft er dan nog te rebelleren over? De hoogste tijd dus voor een andere invalshoek en daar wordt op Coaster dan ook hard aan gewerkt. Religie, beroemdheden en (hoogtepuntje “Eddie, Bruce and Paul”) Iron Maiden komen allen aan bod. Gelukkig wordt er daarnaast eindelijk ook weer eens terug gegrepen naar oude succesthema’s als drank en vrouwen. Een stuk minder politiek geladen al met al, en dat is best verfrissend. Verder natuurlijk geheel niets nieuws onder de zon: wat snelle punkrock, wat reggae, wat ska, een trompetje hier en daar. Nog steeds een verademing in vergelijking met het gros van het huidige release aanbod, dat wel, maar uiteindelijk zal ook Coaster net als voorganger Wolves In Wolves Clothing niet platgedraaid in de cd-kast terecht komen. Daarvoor maakt NOFX al te lang dezelfde plaat (een jaar of vijftien), weliswaar constant prettig in het gehoor, maar nooit meer opvallend goed. Dat geeft ook niets, af en toe een shotje instantaan plezier heeft ook zeker zijn waarde.
File Under gaf ism Fat Wreck en Sonic enkele exemplaren weg van deze cd. daarvoor ben je nu te laat


mij=Fat Wreck Chords / Sonic

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven