Paul Hibbets – Childhood Dream

Paul Hibbets - Childhood DreamVan je vrienden moet je het hebben! Terwijl opperhoofd Storm op dit moment lekker ergens ver weg in de brandende zon ligt, heeft hij mij in de tussentijd in een regenachtig Nederland opgezadeld met alweer een Erebus-release. En niet zomaar eentje, nee, Childhood Dream van Paul Hibbets is een heuse Christian rockplaat. Best wel een bezoeking voor een agnost als ik dus. Vandaar dat ik besluit om te proberen niet te luisteren naar de teksten. Ook al een bezoeking, maar dan voor iemand die ooit letteren studeerde en zodoende nogal een fascinatie voor taal heeft. Helaas is er muzikaal ook al niet heel veel te beleven. Stammend uit 1974 en dus al 35 jaar oud inmiddels, maakt Hibbets op deze cd samen met de band Ascension makkelijk in het gehoor liggende westcoastpop in de stijl van Doobie Brothers en Steely Dan, met hier en daar een Hammond-orgel à la Focus. Dat past prima in het tijdsbeeld van toen dus, maar het klinkt heden ten dage hopeloos achterhaald. En echt, je ontkomt er niet aan: ‘heavenly father loves his children’, ‘God is still on his throne, Jesus at his right hand’. Je moet er van houden, en slecht is het heus niet, maar wat mij betreft is dit een plaat die niet eens besproken had moeten worden op File Under.


mij=Erebus / Import

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven