Powerhouse – Powerhouse

powerhouse-powerhouse.JPEGWat mij betreft is de fijnste Erebus-release die ik tot op heden gehoord heb die van Speed Glue & Shinki. Verplichte kost als je iets met garagerock hebt. Nu ik de inlay van het album Powerhouse van de gelijknamige band, ook een Erebus-release, aan het doorlezen ben valt mij een naam op, namelijk Shinki Chen. Inderdaad de Shinki uit de eerder genoemde band. Powerhouse was de band van Shinki rond 1969 voordat er kort Speed Glue & Shinki was. Powerhouse bracht een album en een single uit. Of eigenlijk twee, maar hier werden de a- en de b-kant omgedraaid. Qua originaliteit haalt Powerhouse het niet bij hun opvolger. Dat kan ook niet anders, want Powerhouse schrijft geen eigen materiaal, ze doen uitsluitend covers. In opener “Back In The USSR” wordt meteen duidelijk in welke richting deze gaan, namelijk de kant van de blues. Hun uitvoering van het Beatles-nummer doet mij denken aan John Mayall‘s Bluesbreakers, waar het niet zover is qua link Eric Clapton met een andere cover die later voorbij komt “Good Morning Little School Girl” van The Yardbirds. Verder komen voorbij “Hootchie Kootchie Man” (inderdaad Kootchie met een K), “I Want To Know”, “You’re Better Man Than I”, “Ob-la-di, Ob-la-da” (een draak blijft een draak), Foxy Lady (nee, Chen is geen Hendrix) en het volgens mij rond die tijd heel veel gecoverde “Spoonful”. Deze laatste in een meer dan vijftien minuten durende versie, net als de eerder genoemde “Good Morning Little School Girl.” Geen verplichte kost, maar voor blues- en coverliefhebbers een aanrader.


mij=Erebus / import

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven