Spirits Of The Dead – Spirits Of The Dead

spirits_of_the_dead-spirits_of_the_dead.jpgZoals de (trouwe) File Under-lezer vast wel eens is opgevallen heeft de schrijver hier zo zijn muzikale voorkeuren en hebt u van mij dan ook nog nooit een enkele letter over een metal- of, erger nog, een hardcore-album zien schrijven. Ik dacht dan ook dat bij de verdeling van de cd’s iets misgegaan was aangezien deze cd de titel Spirits Of The Dead van de gelijknamige band draagt. Niets bleek minder waar, want de dood is echt niet voorbehouden aan donkere muziekliefhebbers met hun morbide kanten. De dood hoort (helaas) bij het leven. Het viertal Zweden met hun prachtige namen (Ragnar Vikse (vocalen), Ole Øvstedal (gitaar), Deadly Nightshade (bas) en Geir Thorstensen (drums)) zoekt het muzikaal ergens tussen de eind jaren zestig en begin jaren zeventig (Led Zeppelin, King Crimson) en de jaren tachtig (Kyuss, Masters Of Reality). In slechts zeven songs met een totale lengte van rond de zevenendertig minuten laten ze op hun debuut (in Zweden vorig jaar al verschenen) horen dat er in hun wereld geen ruimte is voor tere zielen. Mocht je nu de zomer in aantocht is toch even wat tegengas willen geven aan dat blije gevoel om je heen, dan is dit een album dat hier prima voor kan zorgen en waar je je geen buil aan gaat vallen. En mocht dit toch gebeuren, bedenk dan dat het altijd erger kan zoals het vergaan van de wereld, zoals de heren bezingen in het afsluitende titelnummer.


mij=Voices of Wonder / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top