The Horrors – Primary Colours

The Horrors - Primairy ColoursMet veel grappen en grollen werd het debuut van The Horrors gevuld. De heren kregen veel fans en ze besloten de zaken serieuzer aan te gaan pakken. Na twee jaar touren is daar Primary Colours, tien nieuwe nummers. Het schijfje is opnieuw gevuld met Psychotic Sounds for Freaks and Weirdos, maar is een totaal andere plaat geworden dan de voorganger. De heren hebben veel geluisterd naar Jesus & Mary Chain, Joy Division en Echo & The Bunnymen, wat goed terug is te horen in de veertig minuten muziek. Ook de instrumenten-swap van toetsenist (voorheen bassist) Tomethy Furse en bassist (voorheen toetsenist) Spider Webb heeft gezorgd voor een nieuw geluid, samen met de medewerking van Douglas Hart (Jesus & Mary Chain-bassist) en Geoff Barrow (Portishead-muzikant). De eerste single “Sea Within a Sea” mag dan een verkeerd beeld geven, tweede single “Who Can Say” vertelt ons precies hoe het album is. Heerlijk psychedelisch en donker, met veel distortion over de gitaren en galm over de vocalen van Faris Badwan. Volgens de Britse groep is het samen met It’s Blitz! van Yeah Yeah Yeahs de beste plaat van 2009. Hebben ze gelijk? Of zijn we met het album van White Lies en de komende van Editors al genoeg verzadigd wat Joy Division-clonen betreft?


mij=V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top