Peaches

Rockdiva Merrill Beth Nisker (beter bekend als Peaches) heeft net een weekendje Parijs achter de rug en stapte vanochtend al vroeg in de Thalys. “Ik heb normaal niet zo met Frankrijk, de wiet is daar namelijk heel erg slecht. Ze roken daar sowieso bijna alleen maar hasj, daar ben ik eigenlijk niet zo van ook. Dit weekend kreeg ik echter best goed spul aangeboden dus het was wel erg leuk.” Vandaag is ze in Amsterdam en heeft twaalf interviews en een aantal fotoshoots op de planning, blij met al de aandacht? “Natuurlijk niet, zou jij dat zijn? Ik moet steeds hetzelfde vertellen keer op keer. Had veel liever de stad ingegaan, ik vind Amsterdam geweldig en wil wiet halen. Je kunt hier legaal stoned worden, prachtig land.” Wellicht is dit de reden dat ze hier vaak is te vinden. In Amsterdam stond ze reeds met haar band en drie keer als dj. “Ik heb ook een aantal keer in Rotterdam (Bazar Curieux) gestaan, maar daar was ik helemaal niet blij mee. Ik wil hier in Amsterdam spelen. Gelukkig sta ik in de Melkweg binnenkort en doe ik de dag erna een latenightshow hier, waarvan ik de naam even vergeten ben.”
Peaches


mij=Interview: Marz667
De komende Europese tour is erg kort en is vooral te verwijten aan haar album. “Ik zou eigenlijk twee maanden in Europa staan, maar we hebben de eerste helft moeten schrappen. Dit omdat mijn album later zal uitkomen dan gepland. De rest konden we helaas niet opschuiven omdat dit te veel geld zou gaan kosten. In Amerika gaat het nog altijd erg slecht met de economie, dus we kunnen momenteel ook niet te veel risico's nemen.” Tijdens de optredens in Europa zal ze worden bijgestaan door Sweet Machine als achtergrondband en Drums of Death als support. “Het is erg saai voor een soloartiest om te moeten touren, dus ik neem gewoon veel vrienden mee. Super gezellig.”
De vijfde plaat
Voordat ik aan het interview begin wordt er nadrukkelijk gevraagd of ik enkel vragen wil stellen over het nieuw album. Ook mag ik absoluut niet beginnen over Berlijn. De Canadese heeft namelijk een lange tijd gewoond en gewerkt in de Duitse hoofdstad, maar woont momenteel in Los Angeles. De reden blijft ons even schuldig, maar ligt blijkbaar gevoelig genoeg. Gelukkig valt er genoeg te vragen over het nieuwe album, beginnend bij de titel. “Iedereen verwacht natuurlijk dat het verwijst naar sex, maar deze keer gaat het iets dieper.” De titel van het komende album is I Feel Cream en het ontstond als oneliner in de studio. “Het werd telkens door de studio geschreeuwd en uiteindelijk besloot ik mijn album zo te gaan noemen. Omdat het zo lekker in het gehoor ligt. Ik heb zelfs een nummer hernoemt hiernaar omdat ik het zo'n lekker in de mond vond liggen. Dit is overigens voor het eerst dat ik een nummer heb gekozen als albumtitel.” De titel verwijst vooral naar een uitspraak in Amerika. “We hebben hier de uitspraak peaches and cream. Wat ik zelf wel grappig vond.”

Peaches

Opvallend aan het schijfje is dat hij al tijden af is, maar het internet nog helemaal vrij is van gelekte nummers en videoclips. “Hier ben ik echt erg blij om. Vooral omdat ik lang geleden een usb-stick ben kwijtgeraakt met alle nummers en komende videoclips erop. Ik heb namelijk bij elk nummer een clip gemaakt. Dit omdat ik niet wil en ga kiezen voor slechts één single. Alsof ze me dan wel opeens op de radio gaan draaien en alsof er mensen sowieso nog singles kopen.” De dame mag wellicht overkomen als een ruige rockchick, het blijkt echter dat ze alles goed doordacht heeft en ook qua marketing goed nadenkt.
Queen of the electrocrap
De pers deelt graag labeltjes uit en hier is ook de 41-jarige het slachtoffer van. “Ze hebben me in de pers bestempeld tot Queens of the electroclash. Ze willen me namelijk erg graag in een hokje duwen, iets wat vooral in het begin onmogelijk was. Wat ik toen deed was dan ook erg uniek, electro mixen met harde rockmuziek. Ik was echt een pionier en heb heel wat deuren geopend, wanneer je goed om je heenkijkt zie je het echt opkomen.” De verwijzing van de pers heeft ze uiteindelijk belachelijk gemaakt in een clip. “Ik heb mezelf vervolgens bestempeld als Queen of the electrocrap en een zeer overdreven videoclip gemaakt met dit als thema.” Het imago van Peaches speelt naast de muziek een belangrijke rol en dat merk je ook terug in het interview. Haar concentratie houdt niet erg lang vast en het dwaalt telkens snel af. Ze excuseert zich ook regelmatig. “Sorry wanneer ik in herhaling val. Ik heb al zoveel interviews gedaan de laatste dagen dat ik niet meer weet wat ik al wel of niet gezegd heb tijdens dit interview.”
Veel tijd om te rusten heeft de duizendpoot overigens niet. Na een aantal clubshows is het namelijk terug in het vliegtuig. Terug voor alle zomerfestivals in Europa. “Ik kan nog geen namen noemen, maar verwacht mij en m'n band op veel zomerfestivals. Dat vind ik heerlijk om te doen.”

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top