The Living End – White Noise

The Living End - White NoiseNegen maanden na thuisland Australië zijn wij eindelijk aan de beurt: White Noise – het vijfde album van het punkrocktrio – is eindelijk bij ons te verkrijgen. En het was het wachten waard, want de band die bekend staat om z’n geweldige liveshows revancheert zich volledig van het minder geslaagde State of Emergency. The Living End kijkt verder dan de punkrockpaden en flirt voorzichtig met klassieke hardrock en wat opzichtiger met rock ‘n’ roll. Dat de band – die in eigen land een echte mega-act is – zich blijft vernieuwen zonder het eigen geluid uit het oog te verliezen is razend knap. De kenmerkende zang van Chris Cheney ondersteund door de backing vocals van Scott Owen dragen deze plaat die met “How Do We Know”de beste openingstrack van het jaar in huis heeft. Maar daar blijft het niet bij. Het bijtende “Loaded Gun” over het gevaar van politiestaten is bijvoorbeeld ook al zo’n topnummer, net als “21st Century” waarin de band de huidige toestand van de wereld onder de loep neemt. Uitgekauwde onderwerpen zegt u? Niet als ze door deze Australische helden onder handen worden genomen. Door de vele tempowisselingen en het, ondanks alles, nog steeds ongecompliceerd klinkende geluid, is White Noise een ouderwets goede punkrockplaat geworden, eentje waar je maar geen genoeg van kunt krijgen. Wat een plaat, wat een band! De Melkweg stond op z’n kop 24 april jongstleden.


mij=Cooperative Music / V2

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.