The Living Room – Times Like Lakes

the_living_room-times_like_lakes.jpgWij Nederlanders denken dan wel dat we op de wereld meetellen, maar als het om muziek gaat dan stellen we niets voor. Niet dat er geen leuke Nederlandse bandjes zijn, integendeel, maar noem eens een stroming in positieve zin die typisch Nederlands is. Ik kom niet verder dan de Volendamse palingsound of gabber, met alle respect voor de liefhebbers. Nee, neem dan onze oosterburen de Duitsers. Uit hun land komt een stroming die wel wereldwijd waardering vindt: de krautrock met bands als Faust en Can. Een muzikale stroming die aan het eind van de jaren zestig en begin jaren zeventig ontstond. Misschien komt het daar wel door dat er tot op de dag van vandaag interessante psychedelische acts uit Duitsland komen en dat daar ook een label als Trip In Time / World in Sound bestaansrecht opbouwde, al is het voornamelijk met rereleases. Ook The Living Room is zo’n band die door dit label aan de vergetelheid wordt ontrukt. Deze trip zou prima in de tijd van het ontstaan van de krautrock hebben gepast, maar Times Like Lakes is opgenomen in 1997. Als elpee bereikte het een beperkt publiek, maar via deze cd is hier wat aan gedaan en er zijn bovendien drie bonustracks aan toegevoegd. Bij mijn weten is dit ook alles wat de band ooit opgenomen heeft. Het zestal Bremenaren heeft alle clichés gebruikt: een orgeltje, een gitaar die af en toe kleine stukjes solo mag doen, vrouwelijke zangpartijen inclusief echo, er is een fluit en – jawel – een sitar (gelukkig in beperkte mate). De wereld had er zonder deze band niet anders uitgezien, toch is het een album dat als je in de juiste stemming (trip) bent prima te genieten is.


mij=World in Sound / Trip In Time / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top