Blue Roses – Blue Roses

Blue Roses - Blue RosesHet is nog lang geen kerstmis, maar als ik mijn ogen dichtdoe terwijl ik luister naar de cd van Blue Roses, dan zie ik vooral dankzij de stem van Laura Groves de sneeuwvlokken naar beneden dwarrelen en een gezellig samenzijn van de hele familie die aanschuift voor het kerstdiner. Groves heeft qua stem namelijk de volwassen versie van die meisjes met engelenstemmen die veelvuldig terug te horen zijn op kerstplaten. (Haar stem is zoals Sharon den Andel graag zou willen klinken dacht ik in een vervelende bui.) Al leunt ze af en toe ook een beetje aan tegen Kate Bush. Het zou best kunnen dat er behoorlijk wat mensen zijn bij wie de nekharen recht overeind gaan staan bij het horen van haar zang, ik heb daar geen last van. Dat komt ook doordat ze slim gebruik maakt van ragfijne koortjes met hier en daar mannen- en vrouwenstemmen die ze allemaal uit familie of bevriende kring rekruteerde. Dat klinkt erg fraai in bijvoorbeeld “Cover Your Tracks”. Vooral met de mannen gaat ze goed samen. Maar bovenal trek ik haar stem prima omdat ze fijn aansluiten op het soort lyrische, theatrale folk zoals ze in de liedjes van deze debuutplaat laat horen. De orkestratie van de liedjes is dan ook geheel akoestisch met de oude piano uit haar ouderlijke huis veelvuldig als meest prominent aanwezige instrument.


mij=XL / V2

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.