Tim Exile – Listening Tree

Tim Exile - Listening Tree“Dit moet je eens luisteren!”, riep ik enthousiast tegen een vriend van me die ooit een poging tot het conservatorium gedaan heeft, “het ritme van dit nummer is echt te bizar!” Samen luisterden we bedachtzaam naar “Family Galaxy” van Tim Exile‘s nieuwste plaat en inderdaad, we kwamen er niet uit. Geweldig! Het verhaal eindigde ermee dat die vriend geïntrigeerd mijn geripte mp3 maar bleef en bleef draaien en uiteindelijk de hele Listening Tree maar via iTunes aanschafte. Zijn eindoordeel: “Dat ritme is gewoon slim knip- en plakwerk, want op zich loopt het telkens maar even uit de maat. En verder is het album ook fijn, goeie tip!” Eerst was ik verbaasd dat Tim Exile (echte naam: Tim Shaw) zo bij hem aansloeg. Deze artiest stond toch echt bij het STRP-festival op de planken, tussen experimentele acts als Aphex Twin en Squarepusher. Maar goedbeschouwd staan er maar een handvol drill & bass-stukjes op het album. Veel liedjes zijn ronduit leuk en poppy, bevatten veel zang en alle elektronische gekkigheid dient vooral ter ondersteuning. Precies zoals je het van een klassiek geschoold musicus en Reaktor-held als Tim Exile verwacht. Deze luisterboom biedt veel nieuwe geluiden en houdt zijn blaadjes nog heel lang. En daarom is dit een van de beste Warp-albums dit jaar.


mij=Warp / V2

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top