Eddi Reader – Love Is The Way

eddi_reader-love_is_the_way.jpgJe komt er bij Eddi Reader bijna niet omheen: “Perfect” is een klassieker en zij zong het. Bijna alle liedjes werden geschreven door de Fairground Attraction-gitarist Mark E. Nevin. Het is dan ook niet erg vreemd dat de liedjes van Reader solo een andere dimensie krijgt. Zij zoekt het meer de singersongwriter- en folkhoek. Zoals ik bij haar vorige album Peacetime (de eerder dit jaar verschenen re-release The Songs Of Robert Burns laat ik even buiten beschouwing) al schreef, verloor ik haar uit het oog, maar was de hernieuwde kennismaking geen vervelende. Op Love Is The Way heeft ze weer een keur aan muzikanten die haar bijstaan. Een belangrijke is wederom Boo Hewerdine, wiens credits bij vier van de dertien tracks staan. Inderdaad, Reader schrijft niet al haar materiaal zelf. Sterker nog, bij het meeste materiaal ontbreekt haar naam. Dat de liedjes echter uit een brede koker aan schrijvers komt dan wreekt zich. Ik kom maar niet in de sfeer van het album, ondanks dat er best aardige liedjes opstaan. Helaas leidt het ontbreken van het folky randje die de voorganger wel had, wat mij betreft tot een wat braaf voortkabbelend album. En dat kan toch niet de bedoeling zijn geweest.


mij=Rough Trade / Konkurrent

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.