Eric Brace & Peter Cooper – You Don't Have to Like Them Both

Eric-Brace-Peter-Cooper_You-Dont-Have-To-Like-Them-Both.jpgHet schijnt een beetje onze schuld te zijn dat Peter Cooper en Eric Brace samen deze plaat opgenomen hebben. Ze deden vorig jaar beiden een tour door Nederland, maar concludeerden halverwege dat het leuker was om samen te spelen, dan om twee aparte sets te doen. Een logisch vervolg is dan om samen een plaat vol te zingen. You Don’t Have To Like Them Both is vooral een coverplaat geworden, met slechts drie eigen liedjes. Eentje van Eric Brace (de stijlvolle opener “I Know a Bird”) en twee van de hand van Peter Cooper, “The Man Who Loves To Hate” en “Denali, Not McKinley”. Het is veelzeggend dat tijdens een eerste draaibeurt deze drie nummers naadloos passen bij de gekozen covers van onder meer David Olney (“Omar’s Blues #2”) en Jim Lauderdale (“I Know Better Now” en het geweldige “Lucky Bones”). Als je de plaat wat meer tijd geeft hoor je overigens wel het verschil tussen de erkende klasbakken en de twee relatieve nieuwelingen. Van Peter Cooper wisten we na zijn debuut Cautionary Tales al dat hij het in zich had om prima platen af te leveren, maar Eric Brace’s muzikale leven was tot nu volledig aan mij voorbij gegaan. Samen doen ze het ook goed: verhalen vertellen op een basaal bedje van Americana, op smaak gebracht met rock- en folkinvloeden en niet bang om te laten horen waar ze de mosterd vandaan halen.


mij=Heartselling / CoraZong

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top