Esser – Braveface

Esser - BravefaceUit hetzelfde Essex als waar Damon Albarn vandaan komt, hebben we nu Esser. Ik vroeg me al af waar ik het accent van herkende. Op zich houdt daar de vergelijking ook wel op met Damon, al helemaal als je naar zijn kapsel kijkt. De enige overeenkomst is dat ze beide wel de poprichting inslaan. Maar waar Damon zich met de Gorillaz meer richtte op de beats en zang, daar richt Esser zich meer op de muziek als totaal. Veel ‘geluidjes’ uit de synthesizer die tesamen in het begin van het album een aantal relaxte nummers opleveren. Vanaf het vijfde nummer “Satisfied” lijkt Esser pas echt op dreef, want dan stampt hij er ineens vier singlewaardige dansnummers uit. Ik zie menigeen positief verrast opkijken als bijvoorbeeld “I Love You” uit mijn speakers op mijn werk klinkt. Bij de rest van de nummers krijg ik toch het idee dat hij zich niet helemaal geeft, voornamelijk qua zang. De nummers klinken daardoor wat soft en ingetogen. Toch een fijn dansbaar debuut en zeker een artiest om in de gaten te houden. Ik heb het vermoeden dat hij best het niveau van de vier toppers op dit debuut kan vasthouden. En dan zul je zien dat deze vetkuif de charts gaat bestormen!


mij=Transgressive / Warner

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top