Lucy & The Popsonics

Hoewel we steeds vaker hippe bands uit Brazilië zien opduiken, blijken ze in hun thuisland niet echt gewaardeerd te zijn. Werk hebben in de culturele sector is volgens veel inwoners slechts een lachertje: met dit vooroordeel heeft ook Lucy & The Popsonics helaas te maken. Zo steunen de ouders van het duo de band dan ook zeker niet. Ze hadden beter ‘een echte baan’ kunnen gaan zoeken. Gelukkig deden ze dit niet en kennen we de twee van heel wat lekkere electropunk. De ouders van Lucy zijn totaal niet bezig met muziek en toen ze vertelde voor drie optredens naar Nederland te gaan – en gelijk even België en Frankrijk mee te pakken – kreeg ze meer onbegrip dan felicitaties. ‘Het interesseert ze ook eigenlijk niet heel erg, gelukkig heb ik meer steun aan m’n vrienden.’
Lucy & The Popsonics
Wanneer je in een groot land als Brazilië woont, dat zo’n tweehonderd keer groter dan Nederland is, dan reis je niet snel naar het buitenland. Gelukkig hebben de twee de Engelse taal redelijk onder de knie en zijn ze niet bang voor nieuwe uitdagingen. En nu ze er dan toch zijn, willen ze zoveel mogelijk zien van ons kleine landje. ‘Uiteraard gaan we vandaag even naar de Red Light District, daar heeft iedereen het altijd over. We hebben trouwens zelfs een plattegrond van Amsterdam gekocht en net bij de receptie van Paradiso even gevraagd wat de leuke plekken zijn. Misschien dat je ook nog leuke plekken weet? Of weet je anders iets leuks waar we naar ons optreden nog even kunnen door feesten? Ga je dan ook mee?’


mij=Interview: Marz667. Foto's: Klaas
Playmobil-punk
Als band wil je uiteraard graag opvallen tussen de grote massa: je verzint iets grappigs en dan vooral bidden dat het aanslaat. De twee van Lucy & The Popsonics hijsen zichzelf graag aparte outfits. 'Omdat onze muziek erg ruig en uitbundig is, vonden we het grappig om juist heel netjes gekleed op het podium te staan. We hadden gekozen voor erg hoekige kleding en kregen na afloop de opmerking dat we leken op poppetjes van Playmobil®. We vonden de term erg sterk en het speelgoed stamt ook uit de tijd waardoor wij zijn beïnvloed. Hierdoor zijn we met de term Playmobil-punk gekomen.' Een term die eigenlijk niet erg veel zegt, maar omdat mensen muziek graag willen bestempelen, is het een perfecte uitkomst. 'We dragen nu overigens vrij normale kleding, hoor, tijdens de optredens', voegt ze nog even toe. Tijdens het optreden van vanavond gaat het publiek tevens een belangrijke rol spelen, 'we vinden het leuk om te communiceren en iedereen te laten dansen op het podium. Ik hoop vooral op veel dronken mensen, die even na afloop van Fischerspooner bij ons komen kijken. Of ik wil ook wel spelen voor mensen die erg stoned zijn, nu we dan toch in Amsterdam zijn…'
Lucy & The Popsonics
Tweetal
Je kunt miljoenen redenen bedenken voor een wisseling in de samenstelling, maar die van Lucy & The Popsonics is het eerlijkst. 'Het kost met twee mensen gewoon allemaal een stuk minder, de vliegreis, het eten en de hotels, daar hebben we anders echt het budget niet voor. Hierdoor doen we het nu eigenlijk met z'n tweeën. We kennen elkaar al zo'n tien jaar en zijn erg goede vrienden, dus het werkt perfect. We weten zelfs bijna van elkaar wat we denken.' In het thuisland blijkt de samenstelling dan ook iets anders te zijn. 'Wanneer we in Brazilië spelen, dan staan we wel met iets meer mensen op het podium. Maar dan hebben we ook veel meer instrumenten uitgestald. Zo konden we naar Nederland helaas niet al onze keyboards meenemen. We zullen vanavond dan ook vooral gaan werken met samples.' Hierdoor komen de optredens in Nederland erg ver te staan van hun grote droom, 'we zouden het liefst met negen mensen of misschien zelfs wel tientallen op het podium staan. Dat we een groot feest bouwen met veel keyboards. Ik zou stiekem wel een grote toren met keyboards willen hebben', zegt Lucy dromerig.
Lucy & The Popsonics
Het duo heeft in thuisland bijna overal gestaan; alle grote en kleine festivals, aan de kust en midden in het land. Ze werden vooral de laatste jaren erg in het diepe gegooid. 'We begonnen met optredens in onze huiskamer, in barretjes van vrienden of bij openbare zwembaden.' En een paar jaren later mochten we opeens overal in Brazilië optreden en nu zitten we opeens in Amsterdam, een grote shock.' Het debuutalbum A Fábula (Ou A Farsa?) De Dois Eletropandas is ook in Nederland uitgebracht en met dank aan Bonde do Rolê en CSS, zitten wij al helemaal klaar voor feestmuziek uit Brazilië. Ze zijn pas net een uurtje in onze hoofdstad, maar laten alvast weten graag terug te willen komen. 'We zagen net een poster hangen van 5 Days Off en eigenlijk alle bands zijn geweldig…' Zien we ze weer terug in juli dit jaar?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top