Frightened Rabbit – Quietly Now!

Frightened Rabbit - Quietly Now!Dit is curieus. Als Frightened Rabbit een legendarische band was geweest, die twintig jaar terug hun baanbrekende debuut The Midnight Organ Fight had uitgebracht, dan was deze uitgave logisch geweest. Een eenmalige reünie waarin het volledige album nog ‘ns (in volgorde!) wordt uitgevoerd. Maar nu is het welgeteld nog geen jaar later! Fat Cat had zeker geld over. Ik had zelf destijds het eerdergenoemde album, overigens niet hun debuut maar de tweede, al snel terzijde geschoven. Gaat zo makkelijk in ‘t mp3-tijdperk, hè. Er bleef niet veel van hangen, maar het moge duidelijk zijn dat deze set wat rustiger is. In eerste instantie dacht ik zelfs dat de drummer er niet eens bij was, zijn ritme vallen kennelijk goed samen met de slaggitaren. Of ik was gewoon totaal niet scherp. James Graham van de Twilight Sad zingt mee op “Keep Yourself Warm”, wat qua vergelijking wel een makkelijk aanknopingspunt is. Pop/rock met de melancholische sfeer en onderhuidse spanning van postrock, zonder dat we hier met crescendo’s te maken hebben. Gooi de hele stal van Chemikal Underground er ook maar bij, van Aereogramme tot Arab Strap. Ik kan er lang of kort over lullen: er wordt hier vlekkeloos gemusiceerd, het publiek (in thuishaven Glasgow) is vanzelfsprekend enthousiast, maar uiteindelijk wijkt mijn mening niet af van de studio-plaat. Redelijke liedjes van een redelijke band. Zanger Scott Hutchinson voegt daar dan nog een dooddoener aan toe: dit is voor de fans, als souvenir voor wie erbij was. En zo is het.


mij=Fat Cat / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.