Gossip – Music For Men

Gossip - Music For MenSusan Boyle, de meest besproken deelnemer aan Britain’s Got Talent 2009, deed me een beetje aan Beth Ditto denken. Naast de zangeres van The Gossip zou ik namelijk ook nooit wakker willen worden, maar ze is wel iemand met een geweldige stem. Met hun derde album Standing in the Way of Control sloeg de rage ook in Nederland aan en veel podia werden verschrompeld, maar lukt het de band om dat succes te herhalen? Na lang, lang wachten komt er met Music for Men eindelijk een antwoord op die vraag. Het nummer “Heavy Cross” speelt The Gossip eigenlijk al een paar jaar in hun liveset en dat dat de eerste single werd, was dan ook geen verrassing. Bewijs dat we het nieuwe album serieus moeten nemen, zien we al aan de platenmaatschappij. Megalabel Columbia Records heeft het trio namelijk onlangs getekend. Ook de productie is niet mis. De Amerikaanse producer Rick Rubin (Metallica, Slipknot, Shakira…) heeft dit namelijk op zijn bord gekregen. Gossip weet met hun twaalf nieuwe nummers duidelijk te maken dat hun succes geen eenmalige gimmick was, maar dat de band gewoon erg lekkere electrorock maakt. Na vier jaar wachten is er Music for Men en ik verwacht dat hij niet snel gaat vervelen, maar graag iéts meer tempo met de vijfde plaat…


mij=Columbia / Sony

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven