John Vanderslice – Romanian Names

John Vanderslice - Romanian NamesHet doet met deugd om te zien dat de agenda van John Vanderslice goed gevuld is met gigs om zijn nieuwe cd Romanian Names te promoten. Helaas staan er tot nu toe geen Europese optredens op zijn agenda. Ik snap overigens wel dat hij ons continent even vermijdt. Het was namelijk bepaald niet zo dat de zaal uitpuilde in november 2007 toen hij Tivoli de Helling aandeed. Maar wie er wel was kreeg een heel fijn optreden voorgeschoteld én een in het publiek gespeelde akoestische toegift. Ik hoop dan ook dat Vanderslice alsnog Nederland aan doet. Het verbaasde me wel dat Vanderslice niet meer publiek trekt, want voor zijn soort van singer/songwriter met intelligente liedjes in verfijnde arrangementen zoals Sufjan Stevens, Ben Folds, onze eigen Solo is hier een behoorlijk groot publiek. Ik zou John in ieder geval maar graag de fijne popliedjes van Romanian Names live horen spelen. Het thema van zijn liedjes is overigens wel ellende gebleven, maar in plaats van te ageren tegen de Amerika en vooral zijn regering doet John verslag van ellende op liefdesgebied. Romanian Names is net wat poppier dan zijn voorgangers Pixel Revolt en Emerald City en daardoor misschien ook wel wat minder spannend, al blijven zijn arrangementen prikkelend. Goed voorbeeld hiervan zijn de dreinende synths in prijsnummer “D.I.A.L.O” en de droge elektronica in “Forest Knolls”. Heerlijk is ook de productie. In zijn eigen Tiny Telephone studio heeft hij de beschikking over allemaal oude apparatuur waar Death Cab For Cutie en Okkervil River ook met grote graagte gebruik van maakten en dat resulteert in een heerlijke klassieke sound op Romanian Names.


mij=Dead Oceans / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven