Life On Earth! – A Space Water Loop

life_on_earth-a_space_water_loop.JPGEigenlijk ben ik nooit een fan geweest van Suske en Wiske. Eén ding uit de strip heeft me echter altijd gefascineerd: de Teletijdmachine. Als er op muzikaal gebied een jaar was waar ik wel naartoe had willen vliegen dan was dit naar mijn geboortejaar, 1967. Want wat had ik graag dat jaar bewust meegemaakt. Er werden de meest fantastische albums uitgebracht van bands als Pink Floyd, The Beach Boys, The Beatles, The Byrds en Traffic. Popmuziek moest nog vorm krijgen. En heel veel daarna was toch lang niet zo origineel meer. Als ik A Space Water Loop hoor dan weet ik zeker dat de makers met mij mee willen vliegen naar dat jaar, want het album klinkt alsof we in 1967 zijn aangeland. Op de inlay staat een foto van de makers van Life On Earth! Ik heb het gevoel dat dit resultaat voortkomt uit een commune. Maar niets is minder waar. Achter Life On Earth! zit Mattias Gustavsson, bekend van Dungen. Hij krijgt hulp van andere muzikanten waaronder leden van andere bands, zoals The Works, Town and Country en uiteraard Dungen. Ook doet Mia Doi Todd mee. We hebben het dus over een groep Zweden. En wat is het een geweldige psychedelische popplaat geworden. Laat de Teletijdmachine, behalve naar andere tijden, je nou ook naar andere landen kunnen laten vliegen. Wat een uitkomst!


mij=Subliminal Sounds / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top