Little Boots – Hands

Little Boots - HandsEerder stak ik hier al de loftrompet over Little Boots en haar twee EP’s. Dat haar debuut eigenlijk heel snel volgt is dan ook een logisch gevolg. Victoria Hesketh is namelijk hot aan de andere kant van het kanaal, maar hier kan ze nog weinig potten breken met haar uitgebrachte singles. Wellicht heeft dat er ook toe geleid dat ze onlangs haar optreden op London Calling afzegde. Met de release van Hands moet daar dus verandering in komen. Het album staat in ieder geval weer vol met hitpotente electropopliedjes die de concurrentie moet aangaan met die andere hitmachine van dit moment, Lady GaGa. En op basis van liedjes als “Remedy”, “Earthquake” en de huidige single “New in town” moet dat zeker gaan lukken. Ook de eerder uitgebrachte singles “Stuck on repeat” en “Meddle” zijn weer voorzien van een nieuw jasje maar ook in deze versies gaan die niet vervelen. Deze keer zat Geg Kurstin weer voor het grootste deel achter de knoppen, maar ook Joe Goddard van Hot Chip heeft een groot aandeel gehad in de productie. Het hele album heeft een fijne jaren 80-feel over zich en heeft tegelijk een toch eigentijds geluid, waar bijvoorbeeld Madonna jaloers op zou moeten worden. Dat jaren 80-gevoel wordt natuurlijk nog extra versterkt door “Symmetry”, het duet met Philip Oakey, beter bekend van Human League. Daarnaast draagt de foeilelijke album cover hier ook een mooi steentje aan bij. Hands is gelukkig een sterk popalbum geworden, met een lekker luchtig en zomers geluid. Hiermee mag ze wat mij betreft ook hier in Nederland snel doorbreken. En dan alsnog op de volgende editie van London Calling spelen graag.


mij=Atlantic / Warner

2 Comments

  1. Hier wordt ik heel erg blij van! 🙂
    Zelf zou ik graag als referenties Annie en Goldfrapp (Black Cherry/Supernature) willen toevoegen.
    Ok ok. En Kylie en Girls Aloud natuurlijk ook.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top