Meat Puppets – Sewn Together

Meat Puppets - Sewn TogetherDe Meat Puppets zullen wel nooit meer los komen van het Nirvana-stempel. Die band nam met “Oh Me”, “Plateau” en “Lake of Fire” drie fijne liedjes van Meat Puppets op voor hun MTV Unplugged-cd. Eigenlijk best sneu, want de band met als solide basis de broertjes Kirkwood bestond al toen Kurt Cobain net van de lagere school verliet en het vervolgonderwijs in ging. Bovendien had de band toen met Meat Puppets II en Up On The Sun al twee klassiekers afgeleverd. Volgend jaar bestaat de band dan ook al dertig jaar. Nu ja, niet helemaal, want tot twee keer toe gaven de broertjes en hun wisselende medebandleden de pijp aan Maarten. Maar toen er massaal positief gereageerd werd toen Curt Kirkwood in 2006 de vraag ‘Would the original line up of the Meat Puppets interest anyone?’ stelde op Meat Puppets MySpace-site, begonnen ze vol goede moed aan Meat Puppets #III. Sewn Together is de tweede cd sinds de heroprichting. Het contrast met de vaak opgefokte ruwe rock van begin jaren tachtig is met regelmaat groot en dat komt niet alleen door de strakke cleane productie. Maar met het bekende “Plateau” van het legendarische tweede album bewees de bands toen ook al mooie pop/rockliedjes te kunnen schrijven. Het titelnummer “Sewn Together” is ook zo’n fijn liedje en heeft een lekker knullig simpel, maar dodelijk effectief drumpatroon. Gelukkig toont het drietal zich niet alleen maar van de softere poppy kant, hier en daar laten ze nog weldegelijk horen waarom ze niet alleen op de grungescene, maar ook op bands als Pavement en Dinosaur Jr. grote invloed gehad hebben. Liedjes als “Blanket Of Weeds”, “Rotten Shame” en “S.K.A” tonen dat maar weer eens aan. En dat de band tussendoor ook nog eens mooie, rustiger popliedjes speelt met een dikke roots-tic is alleen maar mooi meegenomen.


mij=Megaforce / Suburban

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top