Rolo Tomassi – Hysterics

Rolo Tomassi - HystericsJournalisten hebben vaak de neiging om hun enthousiaste recensie af te sluiten met ‘daar gaan we nog veel van horen.’ Wanneer een kleine 5% van hun beweringen uiteindelijk waar blijkt te zijn, dan kunnen ze roepen ‘dat ze dat al zeiden bij hun eerste show in Nederland.’ De eerste show van Rolo Tomassi binnen onze grenzen was tijdens EuroSonic en lees de recensie van 3VOOR12 er maar op na. Je leest het goed, onze vrienden van de VPRO hadden gewoon alweer een nieuwe band ontdekt. Wij van File Under moesten overigens gewoon wachten op de debuutplaat, want die kwam onlangs uit in Nederland. En het blijkt plots te exploderen rond het vijftal; een optreden op Lowlands, Pukkelpop, Dour en Metropolis en de cover van de juli/augustus-editie van LiveXS. De debuutplaat gaat onder de naam Hysterics en zoals de titel al doet vermoeden, maakt de band erg hysterische muziek. In de groep is het vooral zangeres Eva Spence die uitschiet, want chaotische mathcore was toch meer een genre voor stoere mannen? Wanneer we haar op de foto zien, blijkt ze zelfs blond en totaal geen tatoeages te hebben. Vreemd. Zo’n schattige dame met zo’n enorme stem, moeilijk om te accepteren, maar de elf nummers bewijzen dat het kan. Wanneer hun plaat is afgelopen, snap je waarom ze zo exploderen in Nederland en kun je niks anders dan 3VOOR12 bedanken. Bedanken voor het ontdekken van de band uit Engeland.
File Under gaf ism Suburban en Tivoli cd’s en tickets weg voor het concert van 4 juli in Tivoli. Daarvoor ben je nu te laat.


mij=Hassle / Suburban

6 reacties

  1. Dennis

    Eindelijk iemand die het ook briljant vindt! Heb de cd al helemaal grijs gedraait 🙂 Oh, officieel is de cd van 2008, maar ervan uitgaande dat ie in Nederland in 2009 is uitgebracht, mag ik hem dan toch in mijn jaarlijstje van dit jaar zetten? 😉

  2. Eddie Baby

    @Marz 667: Nou misschien niet dan (en Peter hierboven dan waarschijnlijk ook niet). Aan je reactie te zien lijk je cynisch over het ontdekken van een bandje door 3voor12. Als ik het teruglees en het wil, dan zou dat ook uit je recensie te halen zijn. Maar net zo makkelijk ook niet. Als dat cynisme wel het geval is, snap ik eigenlijk niet waarom je afgeeft op 3voor12 omdat ze enthousiast over een bandje schrijven.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven