Thunder – The EP Sessions 2007-2009

Thunder - The EP Sessions 2007-2009In 1990 vestigde Thunder in een keer haar naam met het briljante album Backstreet Symphony. In 2009, bijna twintig jaar later, houdt het weer op. Rond de eeuwwisseling waren er al een paar Thunderloze jaren, maar nu lijkt het definitief. Voor de Europese fans komt er nog een extraatje uit in de vorm van The EP Sessions 2007-2009. Het bevat het overgrote deel van een drietal EP’s die eerder in Engeland uitkwamen met (studio en live-)bonusmateriaal en B-kantjes. Meestal is zo’n verzameling beduidend slechter dan het gewone materiaal – je laat je beste materiaal immers op het album staan – maar hier is dat niet het geval. Niet minder dan zestien songs sieren dit album en het is precies wat je van Thunder verwacht: hardrock met de voeten stevig in de zompige blues. Het wiel wordt nergens opnieuw uitgevonden, dat klopt. Maar songs als “Chain Reaction” (de Japanse bonustrack voor het laatste studio-album Bang!), “Midlife Crisis” of de fraaie ballad “So Sad Today” hadden op geen van hun albums misstaan. Rest de vraag waarom Thunder dan alsmaar net onder de eredivisie bleef hangen na dat fenomenale debuut? Misschien wel omdat hun albums na het debuut niet meer verrasten. Er veranderde vrijwel niets aan de sound of de songs, waardoor de albums min of meer uitwisselbaar werden. Dan is dit afscheidscadeautje een mooie gelegenheid om toch nog een keer te genieten van die typische Thundersound. Ook ik was min of meer afgehaakt, maar na dit album ga ik misschien toch nog even in de backcatalogue neuzen.


mij=Metal Heaven / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top