The United Steel Workers Of Montreal – Three On The Tree

The United Steel Workers Of Montreal - Three On The TreeEen stoere hoes, een bandnaam die -letterlijk- naar metal ruikt en titels die ook niets verhullen. Het was niet gek dat ik metal verwachtte toen ik Three on the Tree van The United Steel Workers of Montreal in de cd-speler legde. En dat is het nu net niet. Folk, country, americana, bluegrass, etc. Alles dat in die hoek zit komt langs op Three on the tree. Afwisselend gezongen door Gern F en Felicity Hamer. Het sextet, uit -inderdaad- Montreal, speel op alle akoestische instrumenten met snaren en zo af en toe komt er een telecaster om de hoek, natuurlijk slide gespeeld. De drummer hebben ze bij de vrij vroeg in hun carrière al ontslagen. Naast genre varieert men in tempo en daardoor verveel je geen moment, al was het maar on uit te pluizen wie er nu weer overlijdt in het nummer. Want om dan toch weer een vergelijking te maken met het eerder genoemde metalgenre; er vallen op Three on the tree meer dooien dan en gemiddelde blackmetalplaat. Het mag de pret allemaal niet drukken. Puike plaat!


mij=Weewerk / Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven