Tom Allalone & The 78s – Major Sins Pt. 1

tom_allalone_and_the_78s-major_sins_pt._1.jpgElvis Costello, Nick Lowe, Ian Dury en Dave Edmunds hebben in ieder geval een ding gemeen en dat is dat ze albums uitbrachten op het roemruchte Stiff-label. Persoonlijk vind ik deze albums nog steeds erg fris en tijdloos klinken, alhoewel het wel weer bij de new wave van de eind jaren zeventig past. Dury is echter dood, Edmunds schijnt door een slechte gezondheid nauwelijks nog op te treden en zijn laatste albumrelease stamt uit 1990, Lowe maakt nog steeds verdienstelijk muziek maar is meer singer-songwriter geworden en met Costello kunnen we elk album weer een andere kant op. Al is het soms wel in het verlengde van zijn werk uit zijn begintijd. Gelukkig is er nu Tom Allalone & The 78s. Deze Britse band past prima in de Stiff-traditie (het label was op sterven na dood, al wordt er weer nieuw leven ingepompt), maar ze brengen ze hun debuutalbum Major Sings Pt. 1 op het Nettwerk-label uit. Het is echter geen kopie van de eerder genoemde referenties. Door de inbreng van de rock ‘n’ roll c.q. rockabilly die in de vijftiger jaren zijn opwachting maakte is er de nodige energie aanwezig. Twaalf frisse liedjes vol met levenslust. Op deze cd hier en daar inclusief toeters. Tja, dan ben ik sowieso al snel om. Nu maar hopen dat het kwartet snel de Noordzee oversteekt naar ons kikkerland om hier de zalen op de kop te zetten of ergens de show te stelen op een festival.


mij=Nettwerk / Munich

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.