Yusuf – Roadsinger

yusuf-roadsinger.jpgVan fouten kun je leren. De als Cat Stevens geboren Engelander en zichzelf later tot Yusuf Islam omgedoopt hebbende, verklaarde dat hij het eens was met de fatwa tegen Salman Rushdie, maar hier kwam hij later op terug. De gewijzigde houding t.o.v. de islam na 9/11 resulteerde erin dat hij door de V.S. van terrorisme werd verdacht en zelfs aangehouden, maar het bleek om een vergissing te gaan. Zijn gewijzigde houding en de inzet voor de vrede leverde hem zelfs de vredesprijs Man For Peace op in 2004. Niet kort daarna (in 2006) werd hij muzikaal weer actief. Roadsinger met als subtitel To Warm You Through The Night is het tweede Yusuf-album en de lijn van zijn eerste album inclusief het prediken van vrede zet hij verder voort. Eindelijk is er iemand uit de islamitische wereld die op een volgens mij sterke manier tegengas geeft tegen de haat. Ondanks de tekstuele link met het geloof wil hij ons zijn geloof niet door de strot douwen. Ik denk dat mensen die zich afzetten tegen ‘die buitenlanders’ het wel eens erg moeilijk zouden kunnen krijgen als ze zo omarmt zouden worden zoals Yusuf dat hier doet. Yusuf brengt overigens elf liedjes die zich kunnen meten met het materiaal van Cat Stevens uit zijn begintijd. Naar mijn mening kwalitatief de beste periode qua liedjes en uitvoering. Het sterke van dit album is dat er geen modieus gedoe gebruikt wordt qua instrumentarium, maar een prachtig ingespeeld, soms bijna orkestraal aandoend, album met bovendien een sterke productie van Yusuf, in sommige nummers met hulp van Martin Terefe.


mij=Island / Universal

2 Comments

  1. REGINE MASSON

    Ik persoonlijk geloof nooit dat Yusuf daadwerkelijk bedoeld heeft dat hij die fatwa steunde want na er in the Londense krant verscheen Cat wonts to kill Rushdie heeft hij direct de dag erna een bericht laten plaatsen dat hij dit nooit gezegd had maar het kwaad was geschiet en mensen houden nu eenmaal van sensatie is het waar of niet het heeft geen belang ,Cat was het moe om altijd maar te vechten tegen de pers want het was nooit goed en stopte dan maar zijn uitleg te geven ,jaren later heeft zijn zoon hem er toe kunnen brengen weer muziek te make en weer toenadering te zoeken want wij zijn fans zijn hem steeds trouw gebleven.14 dagen geleden zag ik hem voor het eerst live in het islandconcert in London en ja 2000 FANS ZONGEN MET HEM MEE HIJ WAS ZO ONTROERD EN DANKBAAR OP ZIJN SITE http://www.yusufislam.com KUN JE TROUWENS ZIJN DANKWOORD LEZEN EN MET WAT HIJ ZOAL BEZIG IS ;en hij is zo goed bezig ;Regine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top