Dol Theeta – The Universe Expands

Dol Theeta - The Universe ExpandsDe spil van dit Griekse trio wordt gevormd door Thanasis Lightbridge die zijn andere band Dol Ammad nog niet kosmisch genoeg vond en zich in deze creatie daarom verliest in ambivalente vrijages met electronica, prog en avant-gardistische black metal erupties, resulterend in een flinterdun, breed uitwaaierend geluid, op smaak gebracht met een scherp gekruid psychedelisch sausje. Het geheel laat zich het best omschrijven als een kruisbestuiving tussen Pink Floyd, Ayreon en Ozric Tentacles, maar wel met een meer lichtvoetige inslag en Jean Michel Jarre achter de synthesizer om een spacy sfeer te creëren. Zelfs Porcupine Tree komt zo nu en dan om de hoek kijken. Heel erg metal is dit schijfje overigens niet. De melodielijn is zweverig, hetgeen zwaar onderstreept wordt door de engelachtige vocalen van Kortessa Tsifodimou die met haar ijle klanken veelal op de hoogste sporten van de toonladder vertoeft en daarmee de orchestrale escapades van haar muzikale evenknie Thanasis op bevallige wijze van ondersteuning voorziet. Hetzelfde geldt trouwens voor de partijen van snarenplukker Dimitris Makrantonakis. Zijn bijdrage is weliswaar te beperkt voor metalbegrippen, maar wanneer hij eenmaal de ruimte krijgt, ontvlieden wonderschone riedels aan zijn vingers. Al met al is The Universe Expands een aparte luisterervaring, het best genoten bij een romantisch getint kaarslicht soiree.


mij=Electronic Art Metal

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven