Drive-By Truckers – Live From Austin, TX

Drive-By Truckers - Live From Austin, TXNu Drive-By Truckers frontman Patterson Hood even druk is met zijn soloplaat Murdering Oscar (and other love songs) grijpt platenmaatschappij New West de kans om eens even wat dingen uit te brengen van de Truckers die op de plank zijn blijven liggen. Wat verder op in de tweede helft van dit jaar zal een verzamelaar verschijnen met daarop allerlei leukigheid die moeilijk te verkrijgen is, nu is er al de live-cd (en dvd!) van het optreden dat de Drive-By Truckers vorig jaar deden in Austin, Texas. Het zijn opnames van ongeveer een half jaar na het verschijnen van het vrij briljante Brighter than Creation’s Dark. De band klinkt na een schier eindeloze reeks van optredens dan ook als een geoliede machine. Dat de nummers van de laatste studioplaat niet de overhand hebben in de setlist, verbaast me dan ook een beetje. Aan de andere kant hebben de Drive-By Truckers ondertussen al zoveel goede platen uitgebracht dat een dubbel-cd uitbrengen helemaal niet zo’n slecht idee was geweest. Da’s eigenlijk de enige kanttekening die je mag plaatsen bij deze live-verzamelaar, hij had langer mogen duren dan de 82 minuten die hij nu in beslag neemt. Doordat op de dvd dezelfde tracks staan als op de cd is die toch vooral leuk voor d’r bij. Helemaal voor mensen die de DBT’s nog nooit live aan het werk gezien hebben. Helaas behoor ik daar nog steeds toe…


mij=New West / Sonic

Een reactie

  1. Prikkie

    Mooi dat ze in elk geval niet méér op de dvd hebben gezet. Ik ben van de cd’s en niet van de dvd’s en erger me kapot aan die extra tracks op dvd’s. Plemp het vol met docu’s, foto’s en clips, maar zorg wel dat alles op de cd staat…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven