Een plug voor de Red Bull-fotowedstrijd

Vroeger zag je zeeën van handen in concertpubliek. Tegenwoordig houdt iedereen zijn mobieltje op en lijkt een optreden soms eerder een soort camerawijding. En wat gebeurt er eigenlijk met al die foto’s? De onze belanden op deze site. Die van u verdwijnen op Flickr of PicasaWeb – in het beste geval. Waar ze vervolgens zelden meer bekeken worden, of hooguit enkele op basis van hun tags. Gelukkig is er nu een wedstrijd waarbij je nog iets moois kunt overhouden aan foto’s die thematisch bij elkaar passen. Red Bull heeft onlangs de fotosite 5pics opgezet, waar je met een set van vijf foto’s een fotografieweekend in Amsterdam kunt winnen. Is meteen stukken handiger dan pakweg het opzetten van een aparte foto-tumblr.
File Under doet ook mee, uiteraard met vijf concertfoto’s. Maar iedereen mag meedoen! En daarvoor hoef je echt geen supercamera te hebben. Kortom, als je eens wil laten zien hoe fotografie óók kan, dan is dit een mooie kans. Er staan trouwens al mooie bijdragen op.

6 reacties

  1. reinier

    Maar wat gebeurt er vervolgens met je prachtige ingezonden foto’s?
    Onder het tabje Legal Stuff of Your Rights enzo kan ik niets terugvinden…
    Voor hetzefde geld eist Red Bull het exclusieve recht op om de foto’s tot het einde der tijden te gebruiken waar ze maar voor willen.

  2. Stonehead

    Ja, daar zeg je zoiets. Onder de kopjes ‘disclaimer’, ‘terms of agreement’ en ‘legal’ onderaan staat niets. En zolang er geen voorwaarden zijn, blijven het juridisch sowieso gewoon je eigen foto’s, zou ik zeggen. Alleen zijn ze nu op een andere site te zien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven