God Fires Man – Life Like

God Fires Man - Life LikeGo Crazy! Throw Fireworks! het debuut van The Casting Out – met de zanger van wijlen Boysetsfire – zit momenteel non-stop in mijn cd-speler. Het is niet baanbrekend, maar de liedjes zijn verdomd catchy en hun zomerse variant van jaren ’90 emo doet het nou eenmaal goed met dit weer. Arty Shepard heeft ook iets met de nineties. Het was immers in die tijd dat hij succes had met zijn band Mind Over Matter. Shepard is sowieso een druk baasje. Met zijn band Gay For Johnny Depp – een hardcoreband met een homosexuele fixatie voor de acteur – maakte hij in 2005 een succesvolle plaat en in datzelfde jaar bracht hij met het meer serieuze Instruction de plaat God Hates Us All uit. Die laatste band is inmiddels gestopt en dus had Shepard nog een gaatje in zijn agenda. Life Like heet het schijfje van God Fires Mandat volgens de tekst in het cd-boekje gemaakt is door ‘four like minded souls collectively knows as the musical experience’. Ondanks de donkere uitstraling toch nog ruimte voor ironie. Jammer genoeg blijft het bij ironie in het hoesje. God Fires Man gaat namelijk muzikaal voor het Grote Gebaar. Op de eerste twee nummers “Kill The Pundits” en “The Archetype” pakt het goed uit, de songs exploderen op het juiste moment en doen sterk denken aan het werk van At The Drive-In. Dan is het even schrikken als de plaat verder gaat met “It’s Always Late”. Hier slaat de band door en wordt het wel heel erg pathetisch, ik moest zelf even aan het verschrikkelijke Creed denken. En dan smaken de jaren ’90 ineens niet meer zo lekker. God Fires Man weet die vieze smaak in de resterende nummers – er staan er in totaal slechts negen op dit schijfje – onvoldoende weg te spoelen. Gemiste kans.


mij=Arctic Rodeo / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top