Ringo Starr / The Hold Steady

Het prettige aan concerten is dat de muziek puur is en dat er in principe niet gerommeld kan worden om het mooier te laten klinken dan het eigenlijk is. Ook foutjes mogen gemaakt worden, want ook muzikanten zijn immers mensen. Al wordt er soms, met bijvoorbeeld meelopende tapes, geprobeerd dit te verbloemen en kan aan de registratie voordat deze verschijnt nog gesleuteld worden.
ringo_starr-live_at_soundstage.JPGStarr leeft tegenwoordig in de Verenigde Staten en daar schijnt hij elk jaar nog te toeren. Ik heb zo de indruk dat onze Beatle daar nog steeds immens populair is. Eind vorig jaar was ik niet erg positief over een registratie met een registratie van een concert uit 2006. Toch gaat de platenmaatschappij gewoon door en word ik nu lastig gevallen van een registratie van een concert uit 2005 dat de titel Live At Soundstage meekreeg, maar dat overigens al in 2007 op de markt verscheen. De cd bevat slechts veertien liedjes die hij samen met The Roundheads brengt. Naast een aantal songs van het dan net verschenen Choose Love komen er uiteraard ook veel liedjes van The Beatles voorbij. De liedjes maken mij nogmaals duidelijk dat Starr de minste getalenteerde songschrijver was van het viertal en dat hij vooral gespecialiseerd was in de carnavalesque liedjes, zoals “Octopus’s Garden” en “Don’t Pass Me By”. Gelukkig leent hij nog wat songs van zijn collega’s om de boel te redden. De bijgevoegde dvd bevat een mix van allerlei momenten dat Ringo en zijn band de liedjes spelen afgewisseld met zogeheten lolligheden van Starr. Kort van lengte, maar erg vermoeiend.
the_hold_steady-a_positie_rage.jpgMet Ringo Starr heeft The Hold Steady niets te maken. Gelukkig maar. Deze band uit Brooklyn is langzaam bezig om hun bekendheid te vergroten. Na vier albums was het tijd voor een overzicht en viel gelukkig niet de keuze op een verzamelaar, maar op een live-album. Vreemd genoeg is er gekozen voor een optreden dat stamt van net voor het uitbrengen van hun vorig jaar verschenen album Stay Positive. Het optreden geeft een goede doorsnee van de eerste drie albums, aangevuld met een destijds nieuwe track en bonustracks (uiteraard live gebracht) die niet direct op de eerdere albums verschenen zijn. The Hold Steady laat horen waarom de band, die ergens het midden houdt tussen Bruce Springsteen en de Counting Crows, een goede livereputatie heeft. Om dit te onderstrepen is er een dvd toegevoegd met stukken van optredens uit 2006 die overigens om zeep geholpen wordt door allerlei gesprekjes met de bandleden die er ruw tussen gezet worden. Daarnaast is de kwaliteit van het filmen erg vermoeiend en de geluidskwaliteit ook niet om over naar huist te spreken. Echt iets voor fans, en anders vooral niet in de verleiding komen om te gaan kijken. Het blijft echter een feit dat het vijftal wars is van sterrendom en gewoner lijken dan mijn buren. Bier drinken en muziek maken, daar gaat het om, dat heb ik nog onthouden van de bijgesloten dvd. Bij de cd zijn overigens nog gratis downloads te verkrijgen.


mij=Koch / Rough Trade & Rough Trade / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven