Saidian – Evercircle

Saidian - EvercircleMet drie woorden kan ik dit plaatje samenvatten: Euro (spreek uit: Oiro) Power Metal. Okee, ik kan er nog wel wat meer gebruiken, maar heel veel zal het niet toevoegen. Het is melodieuze metal zoals je die vooral in de Duitse en Italiaanse metalscene tegenkomt. Stevige gitaarpartijen, een drummer die van tijd tot tijd aan het roffelen slaat, maar helaas net iets teveel toetsen en net iets teveel echo op de in ruim aantal aanwezige geluidslagen. Evercircle is het derde album van Saidian, naar verluidt een van de favoriete bandjes van Jon Oliva (Savatage, Jon Oliva’s Pain). Eerlijk is eerlijk, het is wel iets gevarieerder dan de meeste Euro Power Metal en de muzikale vaardigheden zijn zeker aanwezig. Zeker zanger Markus Engelfried is van bovengemiddelde klasse. Maar het blijft een genre dat je moet liggen wil je er langer dan drie nummers naar kunnen luisteren en mij ligt het niet. Het blijft voor mij allemaal net iets te bedacht klinken, te veel gepolijst en iets te vaak richting Teutoonse marsmetal. Nur für Feinschmecker, zullen we maar zeggen.


mij=Blistering / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.