Shortino – Chasing My Dream

Shortino - Chasing My DreamAls je op de foto afgaat zou je bijna denken dat Paul Shortino en James Christian dezelfde stylist hebben. Lange, iets te duidelijke geverfde haren – als het geen pruik is – en zwarte kleding om de in de loop der jaren toegenomen tailleomvang te maskeren. Maar gelukkig heeft hij nog een overeenkomst met Christian: een stem die ook na heel wat jaren als zanger nog steeds klinkt als een klok. Enig verschil is er wel, want Christian’s stem is een typische AOR-stem en die van Shortino (ooit redelijk succesvol met Rough Cutt en Quiet Riot) zit meer in de hoek van David Coverdale en Jorn. Voor het eerst in ruim een decennium is een album verschenen onder de bandnaam Shortino, Chasing My Dream. Stel je van die band niet teveel voor, want het is een clubje rond Michael Voss (Mad Max, Biss en binnenkort producer van een nieuw Bert Heerink-rockalbum). Nou, qua groepsverband dan. Want naast Voss als gitarist zijn met Roland Bergmann (Mad Max)en Ralf Heyne (Biss) doorgewinterde muzikanten aangetrokken. Het gezelschap is de studio ingedoken met hoorbaar de uitdrukkelijke intentie een rockalbum te maken. Een kamerbrede sound, elf songs die er mogen zijn en Shortino op zijn best maken van dit album namelijk een echte classic-rockplaat. Metal Heaven staat er om bekend veel spul uit te brengen dat redelijk van kwaliteit is, maar verder weinig om het lijf heeft. Van tijd tot tijd zit er een fijne uitzondering tussen en dit is er zo een. In een tijd dat classic rock het sowieso moeilijk heeft en een van de belangrijkste classic-rocklabels, SPV/Steamhammer, onderuit lijkt te gaan, zijn dit de platen die een extra zetje verdienen. Luister naar “SideFX” en “Chasing Your Dream” en je bent verkocht.


mij=Metal Heaven / Rough Trade

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top