Matthew Sweet & Susanna Hoffs – Under the Covers Vol. 2

Matthew Sweet & Susanna Hoffs_Under The Covers Vol. 2.jpgNa Storms volkomen mislukte poging om zijn gevoelens voor Susanna Hoffs in toom te houden, zal ik proberen met een iets andere blik naar de tweede coverplaat van Matthew Sweet & Susanna Hoffs te luisteren. Het eerste wat uiteraard opvalt is dat het duo een decennium is opgeschoven: bevatte Vol. 1 bewerkingen van liedjes uit de jaren zestig, de liedjes van Vol. 2 komen uit (het begin van de) jaren zeventig. Hun blikveld is wederom bijzonder wijds. Dus geen gemakzuchtige singer-songwritersklassiekers, maar liedjes uit uiteenlopende genres als blues, glamrock, rhythm & blues en zelfs progressieve rock. De eerlijkheid gebiedt te zeggen dat sommige tracks zo volkomen kapot zijn gespeeld dat ook klasbakken als Matthew Sweet en Susanne Hoffs er geen nieuwe draai meer aan konden geven (“All the Young Dudes“, “You’re So Vain“, “Maggie May“). Gelukkig staan daar dan verrassende keuzes tegenover (“Sugar Magnolia” van The Grateful Dead, “I’ve Seen All The Good People” van Yes, “Gimme Some Truth” van John Lennon) die dit fijne project zo geslaagd maken. En dan heb ik nog niet eens mijn persoonlijke favoriet genoemd: “Back of a Car” van Big Star dat opgefrist en krachtig aangepakt wordt. Benieuwd hoe ze de tweede helft van de jaren zeventig gaan bewerken. (Storm, had je deze foto’s al gezien?)


mij=Shout! Factory / Bertus

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top