Ted De Best – Het Lijkt Nog Steeds Voor Niets Te Laat

ted_de_best-het_lijkt_nog_steeds_voor_niets_te_laat.jpgEen paar weken geleden waren mijn vriendin en ik in Pannerden. Ter hoogte van het Fort Pannerden splitst de Rijn zich in het Pannerdens Kanaal en de Waal. We liepen een stuk langs de Waal, hier nog kaal en puur, en ik bedacht me dat een kleine twintig kilometer plots de Waalstad Nijmegen ligt. Een andere wereld, die hier zover weg leek. Ik heb zo’n vermoeden dat Ted De Best tegenwoordig in Nijmegen woont, want hij bezingt deze stad ten tijde van de Vierdaagse in het prachtige door hem geschreven lied “Waalwals”. Dit lied is de opener van het album Het Lijkt Nog Steeds Voor Niets Te Laat. Uit de titel blijkt al wel dat De Best niet voor al te gemakkelijke teksten kiest. In de jaren tachtig en negentig speelde hij in de bands Buster Smiles en The Chain Men. Hierna schreef hij nog liedjes voor o.a. Liesbeth List en toen werd het stil rond hem op muzikaal gebied. Op zijn nieuwe album kreeg hij hulp van Jan Hendriks (hier als bassist, o.a. ex-Doe Maar) en singer-songwriter BJ Baartmans (tegenwoordig lid van André Manuel en de Ketterse Fanfare). Baartmans speelt mee op zijn gitaar, maar tekent ook voor de productie. Die is kaal gehouden en de drums ontbreken, maar hierdoor komen de teksten van De Best des te beter naar voren. Ik moet wel eerlijk zeggen dat ik even aan zijn stem heb moeten wennen. Niet te snel opgeven is mijn devies, mocht je het niet meteen trekken. Als je er eenmaal doorheen bent dan blijkt maar weer dat er toch echt wel kwaliteit is aan Nederlandstalige singer-songwriters.


mij=In Between Records / Clearspot

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Back to Top