Clues – Clues

Clues - CluesHet is indirect de schuld van de reünie van Sunny Day Real Estate dat ik na mijn vakantie helemaal verslingerd ben geraakt aan Clues. Na de vreugdevolle mededeling van die reünie pakte ik voor de vakantie Rising Tide uit de kast en draaide deze vervolgens grijs. Na zo’n korte, heftige verslaving ga ik bijna altijd zoeken naar vergelijkbaar werk om mijn oneindige honger te stillen. En zo struikelde ik over Clues, de band van Alden Penner (die je eigenlijk dient te kennen van The Unicorns, de voorloper van Islands) en zijn partner in crime Brendan Reed (die ooit in Arcade Fire zat). Het is met name de stem van Penner die herinneringen oproept aan de hese held Jeremy Enigk. Ook muzikaal gezien staat Clues niet zo heel ver af van Sunny Day Real Estate. Het dromerige “In The Dream” had niet misstaan op een van hun platen. Al is Clues verder wel minder ’emo’ en wat meer vreemd (artyfarty?) indierockerig met hier en daar een grillige lik postpunk, hun liedjes roepen bij mij wel hetzelfde soort melancholiek gevoel op. “Perfect Fit” en “Remember Severed Head” laten dat qua opbouw en bijna bombastische refreinen heel goed horen. In de beet van het Constellation-label is Clues muzikaal gezien hiermee dan ook de vreemde eend in de bijt. Alhoewel, misschien kun je ze beter de meest gewone eend in de bijt noemen, want Constellation hangt natuurlijk van de vreemde eenden aan elkaar. Toch komt de begeleiding qua muzikanten voor een groot deel uit de gelederen van het label. Hierbij mogen vooral de drums en percussie van Lisa Gamble niet onvermeld blijven. Zij geeft de nummers een enorme drive of net even onverwachte accenten. Donders jammer dat ik Clues de laatste keer op Le Guess Who? gemist heb.


mij=Constellation / Konkurrent

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven