Dope – No Regrets

Dope - No RegretsGraag stel ik je voor aan zanger Edsel Dope, gitarist Virus, drummer Angel (ex-Crossbreed) en bassist Derrick Tripp. Met zulke slechte nicknames en nummers als “6-6-Sick”, “Violence” en “Die, Boom, Bang, Burn, Fuck” kan het niet anders dan uit Amerika komen en nu-metal maken. Het gaat om de band Dope, waarvan momenteel enkel de 35-jarige zanger nog het originele lid is. Hierdoor is vooral zijn stem kenmerkend geworden voor de Dope. De band maakt erg agressieve muziek en doet dit opvallend lang. Hun nieuwe album Regrets bevat namelijk zestien nummers. Hoewel de muziek niet baanbrekend is, probeert een bekende cover hier verandering in aan te brengen. Helaas gaat het hier om Billy Idol’s “Rebel Yell”, wat natuurlijk een erg goed nummer is, maar ondertussen het meest gecoverde in de muziekwereld. Dus totaal niet origineel. Wel opvallend is de samenwerking met Ozzy Osbourne/Black Label Society-gitarist Zakk Wylde in het nummer “Addiction”. Natuurlijk, het staat leuk in de persbijlage, maar verder heeft de 42-jarige eigenlijk weinig in te brengen bij de groep. Het gepingel op zijn zwart/witte-gitaar is toch minder herkenbaar dan gedacht. De groep doet erg denken aan een andere Amerikaanse band genaamd Static X, waar overigens opvallend veel ex-leden heen gevlucht zijn. Niet alleen hun muziek en houding gaan op in de vergelijking, maar ook de populariteit in Europa. Wij nuchtere Europeanen worden nooit echt warm van zulke overgeproduceerde muziek.


mij=Koch/Groove Attack/Rough Trade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven