Fanfarlo – Reservoir

Fanfarlo - ReservoirBij het invullen van het blokkenschema voor Lowlands zullen waarschijnlijk maar weinig mensen een kringetje zetten om de naam Fanfarlo voor de zondagmiddag in de Charlie, terwijl ze al maar klagen over de zogenaamde zwakte van de line-up. Onbekend maakt onbemind immers. Nou, van deze kant dan maar een geheimtip. Check die band uit. Althans als je houdt van lyrische liedjes gezongen door een nerd die luistert naar de naam Simon Balthazar, die getooid gaat met een bril imposanter dan Bill Gates op een jaren tachtig-foto. Maar deze van oorsprong uit Zweden afkomstige nerd die opereert vanuit Engeland en zich laat omringen door een viertal Britten heeft wel een meesterlijke mix aan folky popliedjes gemaakt die de notoire Lowlandsganger zo graag hoort. Want je moet Fanfarlo’s debuut Reservoir plaatsen in de hoek van Arcade Fire, Broken Social Scene, Fleet Foxes en af en toe zelfs Ed Harcourt. Prachtige intelligent gestructureerde liedjes vol melodrama en sprankelende instrumentatie. De manier waarop de band bijvoorbeeld gebruik maakt van de trompet geeft de liedjes een prettige lyrische schwung. “The Walls Are Coming Down” is zo’n prettige inhaker die alles wat Fanfarlo zo prettig maakt zo ongeveer samenvat. Glockenspiel en trompet verzorgen het intro en krijgen bijval van mandoline, viool en Balthazar’s direct herkenbare accent (een mix van Devotchka‘s Nick Urata, Talking Head’s David Byrne en Killers‘ Brendan Flowers) voorziene stem en werken samen langs een toe naar een majestueus einde. Tot vier juli kon je je in ruil voor een dollar de cd downloaden via de band om je te laten overtuigen van de kwaliteiten van de band. Nu kan dat met een Lowlands-bandje om je pols live zelfs ‘gratis’. Vooral doen.


mij=Eigen Beheer

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *