The Bloody Beetroots – Romborama

The Bloody Beetroots - RomboramaSnif. Een emotioneel moment is daar. Letterlijk jarenlang heb ik ze lopen hypen op deze weblog. En daar is dan eindelijk het debuutalbum van The Bloody Beetroots. Die andere gemaskerde Justice-klonen. Dit jaar alweer te zien op Pukkelpop en, ook alweer, niet op Lowlands. Jammer, jammer, kans gemist. Want hier is de vetste dancerelease van 2009 tot nu toe! Niet alleen door zijn lengte: Romborama is met 21 tracks bijna 82 minuten lang – voor een iTunes-release helemaal niet zo raar – maar ook omdat Romborama hele rare dingen doet met de visualiser van je MP3-speler. Deze plaat bevat de scherpste sirenes van het jaar (“Cornelius”), de bruutste basslines van het jaar (“Butter”, “Anacletus”), de meest middeleeuws klinkende orgeltjes met bijbehorend kerkkoor van het jaar (“Have Mercy On Us”) en de wackste ravenummers van het jaar (“Warp 1.9” en “Warp 7.7”, met Steve Aoki). Ja, dat geeft rare effecten op je scherm. En “Better DJ On Two Turntables” is een prachtige songtitel. Kijk, er zijn ook heus wel wat mindere tracks, ondanks het leger vrienden en gastvocalisten dat The Bloody Beetroots laten aanrukken, maar Romborama verplettert toch wel de laatste platen van MSTRKRFT en Motor, die beide vergelijkbaar en ook echt niet mis zijn. Benieuwd of Boys Noize dit nog overtreft met hun aanstaande tweede plaat. Het is overigens niet alleen maar stampen op Romborama wat de klok slaat. Met bijna-ballads als “Little Stars” is er in de sportschool of tijdens het joggen overigens ook genoeg relaxters om naar te luisteren. Tussen het headbangen.


mij=Dim Mak / Konkurrent

6 reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven