Front 242

Front 242


mij=Front 242, 8 augustus, Summer Darkness, Tivoli Oudegracht, Utrecht. Foto: Awarnach

4 reacties

  1. Stonehead

    Front 242 was best indrukwekkend. De band was in de jaren tachtig natuurlijk een enorme pionier, en ook nu viel op dat – in tegenstelling tot veel andere elektronische bands op dit festival – alles live werd gespeeld, op twee Rolands en een drumstel. Wie van het balkon af keek zag bovendien dat de geluidsman zelf óók een klavier bovenop de mengtafel had liggen, waarmee hij allerlei geluidseffecten en samples bediende. Eerlijk gezegd vond ik de muziek overigens niet meteen aantrekkelijk, je moet er echt even moeite voor doen en het is ook niet zo dansbaar als de makkelijke stampherrie van pakweg Reaper. Toch ben ik blij dat ik dit gezien heb.
    Dit was trouwens mijn eerste Summer Darkness. Ik ben vrijdag en zaterdag geweest. Erg gaaf festival. Alleen die afstand tussen Tivoli Oudegracht en Tivoli De Helling is een beetje jammer. In Ekko ben ik niet eens geweest. Ik had Triarii willen zien, maar het was vol.

  2. Stonehead

    LiveXS merkt trouwens terecht op dat de goths bij Front 242 wel massaal verdwenen leken (inderdaad, die zaten op het balkon of in De Helling). Daar mag nog wel bij vermeld worden dat de modeshow van Attitude Holland de eerste modeshow ooit was waarbij het publiek er beter uit zag dan de modellen. Op een gegeven moment kwamen er doordeweekse blauwgeruite bloezen langs en hoorde je de mensen denken…
    http://www.livexs.nl/Joomla/200908094107/Liveverslag-Summer-Darkness-2009-dag-3

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Terug naar boven